Sikkerhedscenter

Hvorfor maskinsikkerhed?

Maskiner er beregnet til at producere varer rentabelt og effektivt. Da folk begyndte at opfinde maskiner, var sikkerhed ikke et emne. Håndkværne gav kun små blå mærker, men allerede den æseldrejede kornmølle havde en øverste møllesten, der vejede hundreder af kilo, og som kunne forårsage alvorlig skade, såsom tab af fingre og hænder.

Har du et specifikt spørgsmål om sikkerhed, som du gerne vil have svar på? Send det til os via formularen nedenfor, så hjælper vi dig. Hvis du har en generel interesse i maskinsikkerhed, kan du finde mere information nedenfor eller indsende dit spørgsmål, så besvarer vi det.

Indsend dit spørgsmål her

Forebyggelse af ulykker på arbejdspladsen

I og med industrialiseringen steg antallet af ulykker. Forebyggelse af ulykker blev snart opfattet som et etisk spørgsmål og en økonomisk faktor. Ulykker er dyre i både menneskelig lidelse og omkostninger.

Økonomiske bekymringer og sikkerhedsforanstaltninger er ofte modstridende, fordi sikkerhedsforanstaltninger tilføjer omkostninger, der ikke øger produktionens effektivitet. Konflikttrekanten nedenfor illustrerer, hvad maskinsikkerhed handler om: At sikre menneskers sundhed skal altid være vigtigere end omkostninger og produktionseffektivitet. Axelent bestræber sig på at hjælpe maskindesignere og driftsvirksomheder med at holde sikkerheden i top.

konflikttrekant

Nøgleroller og regler

De vigtigste interessenter inden for maskinsikkerhed er producenterne og driftsvirksomhederne.

Fabrikanterne er forpligtet til at levere maskiner, der er teknisk sikre i videst muligt omfang. I EU er der offentliggjort et detaljeret regelsæt for maskinsikkerhed i maskindirektivet 2006/42/EF, der blev offentliggjort i 2006 og senest ændret i 2009. Det er obligatorisk, og det ydre tegn på overensstemmelse er CE-mærket.

Driftsselskaberne er forpligtet til at holde deres maskiner i sikker stand og sørge for, at alle sikkerhedsregler, der er fastsat af statslige myndigheder og producenten, overholdes. Sikker brug af maskiner er også underlagt en europæisk lov, det såkaldte "Arbejdsudstyrsdirektiv" 2009/104/EF.

Vil du vide mere?

Hvis du stadig ikke er sikker på, hvorfor maskinsikkerhed bør være et centralt emne i industrien, eller hvilke forpligtelser forskellige aktører har for at sikre forbrugernes, arbejdspladsernes og medarbejdernes sikkerhed, så kontakt os via formularen til højre, og vi vil besvare alle dine spørgsmål.

Vi besvarer dine spørgsmål
Axelent Safety Design

Tag et kig på vores nye tegningsapplikation, Axelent Safety Design - den enkle måde at designe sikkerhed på

Opdag enkelheden med vores intuitive tegningsapplikation, perfekt til problemfrit at skabe sikkerhedslayout. Safety Design tilbyder et omfattende udvalg af produkter, lige fra maskinværn til fodgængerbarrierer, der dækker alle aspekter af sikkerhed i maskin- og lagermiljøer. Omfavne en sikrere arbejdsplads med Safety Design, hvor sikkerhed møder enkelhed.