X-Protect - modulær, genanvendelig og nem at installere

X-Protect er en serie af modulære stødbeskyttelsessystemer til lagre og industrier og er den seneste tilføjelse til Axelents portefølje af sikkerhedsprodukter til arbejdspladsen. Vi har talt med Marcel Darroch-Davies, administrerende direktør for Axelent Safe-X og projektleder for X-Protect, om, hvad der gør serien unik på markedet.

Idéen om, at Axelent skulle skabe en serie af stødbeskyttelse med sikkerhedsbarrierer og pullerter, blev født i en lufthavn i 2018. En af Axelents ejere og Marcel, der har været ansat i virksomheden i over to årtier, rejste sammen og begyndte at diskutere de uudnyttede muligheder på markedet. Nu, næsten fire år senere, er X-Protect klar til at blive lanceret. Ifølge Marcel har den mange funktioner, der gør den yderst konkurrencedygtig på markedet for sikkerhedsprodukter.

- Vi er så stolte over at kunne lancere denne serie efter alt det hårde arbejde. X-Protect er ikke kun modulopbygget og nem at installere, men også miljøvenlig. Alle dele kan nemt genbruges, siger Marcel.

Pullerter
Pullerter

Et fleksibelt system til beskyttelse mod sammenstød

Det var en stor investering for Axelent at udvikle et helt nyt produktsortiment af fodgængerværn, pullerter, autoværn og søjlebeskyttere. Men virksomheden så også, at der var en stor mulighed for at løse designudfordringerne på en innovativ måde. Hovedproblemet var, at mange var gode i teorien, men meget ufleksible i praksis. Derfor samledes et team for at brainstorme ideer til en unik løsning.

Hvilke problemer ønskede I at løse med Axelents sortiment af stødbeskyttelse?

- Først og fremmest var modulariteten noget meget vigtigt. De fleste produkter på markedet fungerede godt som stødbeskyttere, men var svære at montere. Vi ville have noget, der var supernemt at installere, og som ikke krævede nogen særlig viden. For det andet manglede de fleste af de eksisterende produkter ægte modularitet. Det var svært at udvide og bygge videre på et eksisterende beskyttelsessystem. Så hvis man f.eks. har en fabrik eller et lager, der skal udvides, er man nødt til at rive det nuværende system ned og starte forfra. Det er både tidskrævende og meget dyrt, siger Marcel.

Systemet er designet med fleksibilitet og modularitet for øje. Mens konkurrerende produkter kræver specifikke stolper til forskellige konfigurationer, har Axelents X-Protect en unik nøgle, der tillader ubegrænsede kombinationer. Kunden kan sætte beskyttelsen op som én konfiguration og hurtigt skifte mellem f.eks. påkørselsbarrierer og fodgængerbarrierer, da forankringspælene er de samme for begge systemer. Brugerne behøver ikke at bestille en ny stolpe. Desuden er det innovative forankringssystem ekstremt skånsomt mod gulvet.

Kollisionsbarriere
Kollisionsbarriere

Axelents kollisionsbeskyttelse er designet til at blive genbrugt

En anden oprindelig vision for systemet var at undgå komplicerede detaljer. Plastmaterialerne i de enkelte dele er nøje udvalgt ud fra deres egenskaber, og selve designet fungerer som stødabsorbering uden behov for yderligere stødabsorberende eller limede elementer. Plasttyperne kan variere fra del til del, men hver del indeholder altid kun én type for at forenkle genbrugsprocessen.

- Det var et vigtigt mål for os at gøre X-Protect så bæredygtig som muligt. At der kun bruges én slags plast i hver del, gør produktet optimalt til genbrug. Når det er slidt op, kan man simpelthen genbruge materialet. Det gør det også muligt at udskifte beskadigede eller slidte dele på komponentniveau, siger Marcel.

Materialerne i X-Protect er resultatet af omhyggelige valg, og vi har arbejdet sammen med lokale virksomheder for at gøre produkterne så langtidsholdbare og miljøvenlige som muligt.

Fodgængerbarrieren
Fodgængerbarrieren

Vores stødbeskyttelse er nem at installere og modificere

Serien tilbyder et komplet sæt af produkter til beskyttelse af industrier og lagre. Den indeholder fire hovedgrupper: pullerter, fodgængerbarrierer, påkørselsbarrierer og søjlebeskyttere. Men en af de store fordele er, at al beskyttelse er baseret på det samme princip: En 100 procent modulær løsning til påkørselsbeskyttelse med samme type forankring til gulvet. Det betyder, at man nemt kan skifte mellem f.eks. påkørselsværn og fodgængerværn, uden at der skal udføres nyt installationsarbejde.

- Det har været virkelig interessant at være med til at udvikle en helt ny serie af sikkerhedsprodukter. Baseret på de mange fordele ved vores løsninger føler jeg mig overbevist om, at faciliteter over hele verden vil vælge X-Protect for at øge sikkerheden på deres arbejdsplads, siger Marcel.

Der er allerede nye sikkerhedsprodukter, som alle er baseret på innovationen bag X-Protect-systemet, under udvikling i virksomheden. Hold øje med dem!

 

Søjleværn
Søjleværn

Relaterede artikler

Find flere ressourcer og Kollisionsbeskyttelse

Hvornår skal du bruge fodgængerbarrieren?

En af vores beskyttelser til at adskille gaffeltrucks og potentiel fare på arbejdspladsen fra men...

Hvor, hvorfor og hvordan man bruger autostyre- og fodgængerbarrierer

Sikkerheden af intern trafik bør være af stor bekymring for enhver virksomhed 

When should you use the Column Guard?

Our column protectors provide impact resistant which protects your facilities pillars

Se vores kollisionsbeskyttelsessystem i det digitale showroom

Udforsk ved at navigere mellem produktion, forsendelse, lager og automatiseret lager

Axelent Xperience

Visit our virtual showroom and experience our products in their right environment.

In our virtual showroom, you get to experience Axelent's range in its right environment, no matter where in the world you are. Explore our products by navigating between production, storage, warehousing, automated warehouse and dispatch. If something special catches your interest, just click on the product to find out more. Watch a movie, read an article and learn more! We think you will like it as much as we do!