Vores historie

I løbet af tre årtier er Axelent vokset til at blive en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhedsløsninger til mennesker i produktions- og lagermiljøer. Et team bestående af seks personer i den lille by Hillerstorp i Sverige, er nu vokset til hele 300 personer i 50 lande spredt over hele kloden. Axelent-ånden, med fokus på dedikation, forretningssans, høje etiske standarder og empati, er en rød tråd, der gennemsyrer alle vores lokale kontorer.

Milepæle

1990
AXELENT GRUNDLÆGGES. Virksomheden har seks ansatte i det første år og et salg på 400.000 euro.

1993
DEN FØRSTE UDENLANDSKE VIRKSOMHED ETABLERES I TYSKLAND. Omkring ti år senere dannede Axelent sit eget firma der, Axelent GmbH.

1995
En NY EU-STANDARD for standardisering af maskinsikkerhed vedtages, hvilket er en fordel for virksomhedens ekspansion i Europa.

1997
DEN FØRSTE VERSION af tegneprogrammet SnapperWorks lanceres. Programmet gør det muligt for kunderne at bygge deres egne løsninger digitalt.

1999
ET NYT LOGO og et nyt varemærkeløfte udvikles.

2001
PRODUKTERNE FlexiGuard, FlexiStore, EasyGuard, SafeStore og MasterGuard lanceres.

2002
AXELENT ENGLAND OG AXELENT USA bydes velkomne i familien.

2003
FOR FØRSTE GANG når salget 10 millioner euro-mærket. Axelents første etablering i Belgien.

2005
AXELENT ENGINEERING bliver en del af Axelent Group.

2008
X-GUARD MACHINE GUARD ser dagens lys, og Axelent Spain svinger sine døre op. Speedwayholdet Lejonen vinder det svenske mesterskab på Axelent Arena i Gislaved. Nicki Pedersen, der er medlem af Lejonen, indgår en treårig sponsoraftale med Axelent. Pedersen bliver verdensmester i Speedway og udnævnt til årets person i Småland.

2010
AXELENT ÅBNER dørene til Europas mest moderne produktionsanlæg for kabelbakker og udvider sit produktsortiment med X-Tray.

2013
MATS HILDING, JOHAN AXELSSON OG STEFAN AXELSSON modtager Nothin Plaque, den mest prestigefyldte pris blandt iværksættere i Finnveden-regionen.

2016
JAPAN-KONTORET åbner, og salget når over 50 millioner euro. Axelent Tecnel, som nu hedder Axelent Italy, ejes nu fuldt ud af Axelent.

2018
AXELENT UDNÆVNES til en af landets supervirksomheder af det svenske erhvervsmagasin Veckans Affärer og bliver også hædret som en af de højest præsterende private virksomheder i den svenske erhvervssektor af Bisnode-netværket. Axelent Safe-X bliver en del af Axelent Group, og den pjuskede sikkerhedsagent, maskotten Axel, træder ind på scenen.

2019
AXELENT VINDER guld og sølv for sin globale marketingkampagne ved Swedish Content Awards. Samme år åbner Axelents sportshal for sine medarbejdere i Hillerstorp.

2020
X-STORE 2.0 LANCERES. Axelent åbner sit eget logistikcenter i Bangkok, Thailand. Axelent Group har over 300 ansatte og udfører aktiviteter i næsten 60 lande. Amanda Hilding bliver den nye MD for Axelent AB.