Joakim Segeblad er Lego Master bag Axelents X-Protect kampagne

Joakim har haft interessen for Lego siden barndommen, men som voksen blev interessen vakt igen. For nogle år siden førte hans interesse ham hele vejen til Lego Masters Sverige. En oplevelse, der ville åbne døre, han aldrig selv troede var mulig. Forud for Axelents store produktlancering for det nye produktsegment X-Protect blev Joakim spurgt, om han kunne bygge hele sortimentet i Lego, som ville være kampagnens Hero-historie. Et ønske, der betød, at hans kreative interesse for første gang fandt sted i en professionel sammenhæng. 

 

Hvem er Legomesteren Joakim Segeblad? 

Jeg arbejder som personlig assistent, men læser i øjeblikket til sygeplejerske og afslutter mit studie til februar. Tidligere arbejdede jeg i industrisektoren, men jeg havde chancen for at skifte karriere under forældreorloven og har ikke fortrudt det. Jeg synes, det er meget sjovt at arbejde med mennesker. 

Jeg bor i nærheden af ​​Värnamo, hvor jeg lejer et hus med min kone, vores to børn (en to-årig søn og en fire-årig datter) og en kat. 

 

Lego er som at male i 3D

Som lille byggede jeg meget med Lego, men interessen blev vakt igen som voksen og har nok meget at gøre med min interesse for at skabe. Jeg kan godt lide at male og være kreativ f.eks. med perlekunst. Jeg tænkte på ideen, at jeg gerne ville kunne bygge og skabe i 3D, og ​​Lego er som at male i 3D. I starten lavede jeg mindre projekter såsom en lille Super Mario-figur. 

Interessen fortsatte, da jeg mødte min nuværende kone. Hun delte min interesse, og det blev noget, der var hyggeligt at lave sammen. Nu kan vores børn også godt lide at bygge sammen med os, og udover at bygge skaber de også en fantasi og en verden omkring det, de bygger, det er fedt at se. 

Selvom de mindste i familien måske synes, det er endnu sjovere at styrte end at bygge. Men vores store pige er blevet rigtig god til at bygge, så det er sjovt, at vi kan dele interessen med hele familien. 

 

Lego er ubegrænset og hjælper med at øve fingerfærdighed 

Det bedste ved denne interesse er, at den er så grænseløs, at jeg kan sidde og lege med ungerne eller skabe noget helt på egen hånd. Som personlig assistent har jeg også integreret det som en pædagogisk del indenfor LSS-driften, hvor jeg arbejder. Lego hjælper med at øve fingerfærdighed, da det kan være en udfordring for nogle mennesker bare at sætte to stykker sammen. Jeg synes, det føles givende at kunne flette interesser sammen og arbejde på den måde.
 

 

I Lego Masters kom vi til at gå vilde med Lego, og det var nærmest surrealistisk

Min kone og jeg sad foran fjernsynet under den første sæson af Lego Masters Sweden. Da hun så reklamen, hvor de ledte efter nye deltagere til anden sæson, foreslog hun, at jeg skulle søge. Men det gjorde jeg ikke, så så sendte hun en ansøgning ind til mig. En fra programmet ringede til mig for at spørge, om jeg ville med til castingen for at prøvebygge, og de parrede mig med en holdkammerat. 

Bare at få det opkald var som at vinde den første pris, og jeg følte mig heldig at være en del af denne oplevelse. Hele arrangementet med at komme til at gå ind i denne Lego-mine og bare slippe løs med hylder med lego, det var næsten surrealistisk! 

Det var ikke så skræmmende at være på tv. Når man byggede, var man så fokuseret på, hvad man skulle lave, det var mere ubehageligt, når man skulle sidde og tale ind i kameraet under interviewene bag kulisserne. Jeg er meget tilfreds med vores hold, og vi gik ud med en midterplads (femteplads). 

 

Joakims mest avancerede Lego creation

Den mest avancerede konstruktion, som jeg selv har bygget, er et TV med et Super Mario-spil, hvor man drejer billedet på skærmen, som jeg byggede efter en manual. 

Ellers er det nok de konstruktioner, som vi lavede i Lego Masters Sverige, der er de mest avancerede, hvor man kommer til at bygge på frihånd og helt fra bunden. En af vores konstruktioner var et tårn, der skulle stå længst muligt på et rystebord. Den blev bygget med tekniske dele indeni for holdbarhed. Så byggede vi også en flyvende ø, der kun var fastgjort til et lille stykke fastgjort til en hængende stålwire. Det var en udfordring at få hele skabelsen til at hænge sammen, fordi den kun sad fast i en lille detalje. 

 

Samarbejdet med Axelent og udviklingen af ​​kampagneideerne

Det var indholdsbureauet, som har samarbejdet med Axelent i denne kampagne, der hørte om mig. Hvilket jeg er meget taknemmelig for! Grunden til, at Axelent endte med at vælge at samarbejde med mig, var nok til dels, at jeg har en lokal tilknytning, hvilket de syntes var ekstra sjovt. Men min deltagelse i Lego Masters Sverige har selvfølgelig også bidraget til bevidstheden om mig selv. 

Det var en meget fed mission at omfavne og måske endnu mere surrealistisk at kunne gøre sådan noget. At kunne bruge Lego skabelse i en professionel sammenhæng er meget unikt i vores community. Jeg kunne også godt lide, hvordan holdet allerede havde opbygget en hel kampagneidé bagved, og jeg begyndte at få viden om, hvordan det kunne realiseres fra min side. 

Først prøvede jeg at bygge produkterne i samme skala, men indså ret hurtigt, da jeg kom på stedet hos Axelent og fik fysisk at se produkterne, at det ville være lidt for avanceret, og det ville kræve meget Lego og vi arbejdede under et vist tidspres. 

Så tilbage til designbordet, udarbejdede jeg et par forskellige prototyper i miniatureskala ved hjælp af de billeder, jeg tog i de miljøer, hvor X-Protect var placeret hos Axelent. Jeg fik også mulighed for at bygge lagermiljøet, hvor en lastbil kører rundt og også hver kategori i X-Protect-serien. Ved hjælp af billederne fik jeg skabt dem så virkelige som muligt, og jeg er meget glad for, hvordan resultatet blev. Mit mål var, at folk skulle spekulere på, om det er ægte eller ej, og det tror jeg, vi nåede. 

Jeg synes, det har været rigtig sjovt og en stor ære at være en del af dette projekt og at kunne bidrage med min ekspertise til en kampagne på denne kreative måde. Og det, at det har været så stor en succes både internt hos Axelent og feedback fra kunden, føles ekstra sjovt! 

 

Korte fakta om Lego 

Lego er et system af plastikbyggeelementer, der blev udviklet i 1949 af danskeren Godtfred Kirk Christiansen (1920-1995). Det er fremstillet og solgt af det danske legetøjsfirma Lego A/S. Lego kommer af det danske "leg godt". Lego er en familievirksomhed, der er en del af ejerfamiliens finansielle virksomhed Kirkbi A/S. Hovedkontoret ligger i Billund. Firmaet blev startet af Ole Kirk Christiansen (1891-1958), far til opfinderen Godtfred Kirk Christiansen. 

Joakim Segeblad er Lego Master bag Axelents X-Protect kampagne
Joakim Segeblad er Lego Master bag Axelents X-Protect kampagne

Relaterede artikler

Find flere ressourcer og Kollisionsbeskyttelse

Hvor, hvorfor og hvordan man bruger autostyre- og fodgængerbarrierer

Sikkerheden af intern trafik bør være af stor bekymring for enhver virksomhed 

We created a recyclable product

To make the products as long-lived and environmentally friendly as possible

X-Protect, vores eget slagbeskyttelsessystem er her!

Det mest fleksible system på markedet

Hvorfor skal gangstier og passager med trucks adskilles?

Ulykker med trucks, hvor arbejdere påkøres og kommer alvorligt til skade, er ret hyppige